Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
Delhaize logo
  • Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 knoflookteentje
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen (2 schaaltjes)
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 3 eieren
  • boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 0% Lactose | Lichte room | 15 % v.g.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Borstel de paddenstoelen schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof, voeg het geperste knoflookteentje toe. Bak op vrij hoog vuur in de olie in een braadpan tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
    3. Meng, met behulp van de garde, de bloem met 1 ei, voeg de 2 overige eieren toe, de parmezaan, de room en de peterselie. Meng, voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 met boter ingesmeerde soufflékommetjes.
    4. Bak 20 min. in de oven.
    5. Serveer warm als voorgerecht met een salade met rucola of als bijgerecht bij steak, wild, enz.

    Kooktip

    Om er miniquiches van te maken, doe je deze bereiding in met bakpapier beklede taartvormpjes die je 20 min. in de oven bakt.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 0% Lactose | Lichte room | 15 % v.g.
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29