Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke kerststronk met vanille en chocolade
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:47
    C
  • Klassieke kerststronk met vanille en chocolade

Klassieke kerststronk met vanille en chocolade

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Klassieke kerststronk met vanille en chocoladeC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 5 eieren
  • 175 g bloem
  • 125 g suiker (voor de biscuit)
  • 300 g ‘Philadelphia Original’
  • 2,5 dl room (35% vetgehalte)
  • 1 mespuntje zout
  • 3 el suiker (voor de vulling )
  • 1 vanillestokje
  • 100 g chocoladeschilfers
  • rode vruchten voor de afwerking (facultatief)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Original
    330 gr
    9,21 €/kg
    €3,04
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u + 10 min. baktijd + 3 u rusttijd
     
    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem aan toe en meng tot een homogene massa.
    3. Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
    4. Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
    5. Zet in de oven en bak 10 min. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op een propere natte handdoek. Verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit 2 u tussen de 2 vochtige handdoeken rusten.
    6. Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de eetlepels suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
    7. Maak nu de kerststronk. Haal de bovenste handdoek weg en bestrijk de hele bovenkant van de biscuit met de helft van de crèmevulling. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
    8. Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
    9. Versier de kerststronk net voor het opdienen met de chocoladeschilfers en eventueel met rood fruit.
     
    Kooktip
    • Snijd een stuk karton uit die iets groter en breder is dan de kerststronk zelf. Leg hier de kerststronk op om hem te koelen, te verplaatsen en te bewerken. Dien de kerststronk vervolgens op op een mooie schaal.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 812; energie (kCal): 194; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 6,1; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 13,4; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 494,89
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Kerst
    Dessert
    Dessert
    • 00:00
      -00:47
      C
    • Klassieke kerststronk met vanille en chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Original
    330 gr
    9,21 €/kg
    €3,04