Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os
Delhaize logo
  • Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Barbecue
Sauzen en specerijen
Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 eidooiers
  • 1 kg côte à l'os
  • 15 dl droge witte wijn
  • 1 sjalot
  • 15 cl azijn
  • 40 g dragon
  • 20 g kervel
  • 175 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Ierse Lende met been / Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd

    1. Maak de bearnaisesaus: hak de sjalot, de kervel en de dragon ‬‬‬‭fijn. Bereid de gastrique (sausbasis) door de witte wijn samen ‬‬‬‭met de azijn, de gehakte sjalot en 1/2 dragon tot de helft in te ‬‬‬‭koken. Zeef daarna zodat je een heldere gastrique verkrijgt. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    2. Klop de eidooiers samen met de gastrique schuimig op een ‬‬‬‭laag vuurtje. Haal van het vuur en klop er beetje bij beetje de ‬‬‬‭boter onder. Kruid met peper en zout en voeg er dan de kervel ‬‬‬‭en 1/2 dragon bij. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    3. Wrijf het vlees in met peper en zeezout. ‬‬‬‭Bak of gril de côte à l’os en dien op met de ‬‬‬‭warme bearnaisesaus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Kooktip

    • Gebruik geklaarde boter voor een nog beter resultaat.
    • Haal de côte à l’os op tijd uit de koelkast zodat hij beter zal bakken.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Sauzen en specerijen
    • Klassieke bearnaisesaus ‬‬‭met côte à l’os

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
    0,29 €/st
    €1,75
  • Ierse Lende met been / Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Blanc de Blanc droog
    37,5 cl
    5,31 €/l
    €1,99
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55