Recept zoekresultatenKlassieke appelcrumble met rozijnen
Delhaize logo
  • Klassieke appelcrumble met rozijnenD

Klassieke appelcrumble met rozijnen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Klassieke appelcrumble met rozijnenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 appels
  • 80 g rozijnen
  • 220 g bloem
  • 90 g kristalsuiker
  • 115 g boter
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel vanillepoeder

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Pink Lady
    850 gr
    3,47 €/kg
    €2,95
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Schil de appelen, snijd ze in blokjes en meng er de vanille, de kaneel en de rozijnen onder. Verdeel over vuurvaste potjes of een ovenschaal.
    3. Meng de bloem, de suiker en de boter met je vingertoppen in een kom. Verbrokkel het deeg tot dikke kruimels. Bedek er de appelen mee en bak alles 25 min in de oven.
    4. Dien warm op met een bolletje ijs, of lauw met een beetje slagroom of crème anglaise.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1672; energie (kCal): 399; vetten (g): 16,5; verzadigde vetten (g): 10,4; koolhydraten (g): 56; suikers (g): 26,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 532,27
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Dessert
    • Klassieke appelcrumble met rozijnenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appelen | Pink Lady
    850 gr
    3,47 €/kg
    €2,95
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Karneboter | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75