Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKlassieke aardappelpuree
Delhaize logo
  • Klassieke aardappelpureeB

Klassieke aardappelpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
Klassieke aardappelpureeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eierdooier
  • 5 dl melk
  • 5 dl water
  • 80 g gezouten boter
  • 2 laurierblaadjes
  • geraspte nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 kg grote bloemige aardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Reeds in je keuken

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd

    1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een kookpot. Voeg het water, de melk, de laurierblaadjes en zout toe. Breng aan de kook en laat ± 20 min. sudderen, tot de aardappelen mals zijn. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Doe ze terug in de kookpot, maar zet ze niet terug op het vuur. Verwijder de laurierblaadjes, voeg de in stukken gesneden boter toe, samen met een beetje kookvocht (± 8 cl, naar eigen smaak).
    2. Plet alles met een pureestamper. Voeg de eidooier toe, meng grondig en breng verder op smaak, zonder de nootmuskaat te vergeten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 344; energie (kCal): 82; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 7,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 391,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Winter
    Bijgerechten
    • Klassieke aardappelpureeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Karneboter | Gezouten | Ardeens
    250 gr
    11,00 €/kg
    €2,75
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg
    €4,49
  • Reeds in je keuken