Recept zoekresultatenKipsatés en zoete aardappelpuree
Delhaize logo
  • Kipsatés en zoete aardappelpureeA

Kipsatés en zoete aardappelpuree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Kipsatés en zoete aardappelpureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g extrafijne kipfiletlapjes
  • 4 zoete aardappelen (± 1 kg)
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el ‘Thai Nuts’ Blue Elephant
  • 3 el water
  • 2 el tahini
  • 3 el hoisinsaus
  • 2 el olijfolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1u baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de 4 hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze. Mix het vruchtvlees van de aardappelen met de tahini, peper en zout, tot een homogene crème.
  2. Rijg de extrafijne kipfiletlapjes op satéstokjes. Bak ze op een matig vuurtje goudbruin, in een braadpan met de olijfolie. Voeg de hoisinsaus en het water toe. Laat inkoken en lichtjes karamelliseren. Bestrooi met sesamzaadjes.
  3. Serveer de zoete aardappelcrème met de satés. Werk af met de fijngesnipperde lente-uitjes en de notenmix. Dien meteen op.

Tip: Serveer een eventueel restje zoete aardappelcrème als koud dipsausje bij het aperitief, met grissini of groentesticks.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Kipsatés en zoete aardappelpureeA