Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKippenbouten in de oven met limoncello en tijm
Delhaize logo
  • Kippenbouten in de oven met limoncello en tijm

Kippenbouten in de oven met limoncello en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Buiten eten
Hoofdgerecht
Kippenbouten in de oven met limoncello en tijm

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 24 kippenbouten
  • 25 cl limoncello
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 limoenen
  • 1 takje verse tijm
  • 2 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Limoncello 30% alc
    50 cl
    18,38 €/l
    €9,19
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + baktijd 1 u

    1. Leg de kippenbouten in een vuurvaste schotel of een ovenschotel. Bestrooi rijkelijk met zout en peper. Maak een puree van de knoflook en leg die tussen de bouten. Garneer met de verse tijm, voeg wat olijfolie en limoncello toe. Snijd de limoenen in kwartjes en leg ze in de schotel.
    2. Zet de schotel gedurende een uur in een op 180°C voorverwarmde oven en draai de bouten regelmatig om tijdens het bakken. Opdienen met aardappelen.

    Kooktip

    Eten er kindjes mee? Verdeel de kippenboutjes dan over twee ovenschaaltjes: eentje mét en eentje zonder limoncello. Je kunt de limoenpartjes ook eventueel vervangen door appelpartjes.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Buiten eten
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kippenbouten in de oven met limoncello en tijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele scharrelkip | 81 dagen
    +/- 1,4 kg
    +/-9,99€/kg
    +/-€13,99
  • Limoncello 30% alc
    50 cl
    18,38 €/l
    €9,19
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65