Recept zoekresultatenKippenbouillon
Delhaize logo
  • KippenbouillonA

Kippenbouillon

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Soepen
KippenbouillonA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip
  • 800 g groenten voor bouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/2 el zwarte peperbollen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 2 u kooktijd

  1. Doe 1 kip in een stoofpan, samen met 800 g groenten in stukken, 1 kruidentuiltje, 1⁄2 el zwarte peperbollen en zout.
  2. Overgiet met water, breng aan de kook en laat 2 u pruttelen.
  3. Verwijder af en toe het schuim en voeg indien nodig water toe, zodat alles ondergedompeld blijft. Filter de bouillon en leg een vel keukenpapier op de oppervlakte om hem te ontvetten. Je kunt ook het vet een paar uren in de koelkast laten stollen en het dan gewoon verwijderen.

Tip: Gebruik de bouillon als basis voor je favoriete soep en sauzen. En de kip? Pluk het vlees van de malse kip en gebruik het als garnituur in je groentesoep, of maak er klassieke vol-au-vent mee.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 261; energie (kCal): 62; vetten (g): 1,1; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 11,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 246,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Soepen
  • KippenbouillonA