Delhaize logo
  • Kip yassaA

Kip yassa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kip yassaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kip
  • 1 kg uien
  • 4 citroenen
  • 250 g basmatirijst
  • 2 eetlepels mosterd
  • 5 dl ‘kippenbouillon’ Fundo
  • 2 el druivenpitolie
  • 3 laurierblaadjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 kleine groene pepertjes
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 1 u. kooktijd (+ 2 u. marineertijd)

  1. Snijd de kip in 8 stukken en de uien in reepjes. Meng ze in een ovenschaal met het sap van de citroenen. Dek de schaal af en laat 2 u. in de koelkast marineren. Meng intussen af en toe.
  2. Laat de kip uitlekken en giet de rest van de marinade in een stoofpan. Voeg de gepelde gehalveerde teentjes knoflook toe, samen met de gehalveerde ontpitte groene pepertjes, de kippenbouillon, de mosterd en de laurierblaadjes. Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat 30 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
  3. Bestrijk de stukken kip intussen langs alle kanten met olie en schroei ze kort rondom dicht op een grote grill (of in een antiaanbakpan). Kruid met peper en zout.
  4. Doe de stukken kip in de stoofpan en laat 30 min. zonder deksel sudderen. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng de kip verder op smaak en dien ze heel warm op, met de basmatirijst.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Afrikaans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Kip yassaA