Recept zoekresultatenKip met dille (Piu cu Smantana)
Delhaize logo
  • Kip met dille (Piu cu Smantana)A

Kip met dille (Piu cu Smantana)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met dille (Piu cu Smantana)A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kipfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 nootje boter
  • peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 4 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 cl lichte verse room

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Bak de filets 2 min. aan elke kant op hoog vuur. Zet apart.
  2. Fruit, in dezelfde pan, de fijngehakte uien gedurende 5 min. Voeg de geperste lookteentjes toe, roer 2 min., doe er dan de room bij, meng.
  3. Leg de kipfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op zacht vuur.
  4. Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Dien warm op met een salade. Serveer met in de oven gebakken aardappelen, besprenkeld met een beetje olijfolie en bestrooid met fleur de sel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 5; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 322,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kip met dille (Piu cu Smantana)A