Recept zoekresultatenKip met appelmoes
Delhaize logo
  • Kip met appelmoesB

Kip met appelmoes

door Seppe Nobels

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Hoofdgerecht
Kip met appelmoesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 appelen, bijvoorbeeld Belgica, Cox of Jonagold (voor de appelmoes)
  • de geraspte schil van 1 citroen (voor de andijvie)
  • 1 sjalot in ringen (voor de andijvie)
  • zout (voor de andijvie)
  • peper (voor de andijvie)
  • 2 el boter (voor de andijvie)
  • 1 andijvie (voor de andijvie)
  • 1 el ruwe rietsuiker (voor de appelmoes)
  • 1 steranijs (voor de appelmoes)
  • 1 bâton kaneelstok (voor de appelmoes)
  • 5 cl vermout (voor de appelmoes)
  • 2 el boter (voor de appelmoes)
  • 1 grote hoevekip
  • 1 eetlepel boter
  • 1 sinaasappel, in kwarten
  • zout
  • peper
  • 1/2 dl arachideolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 2 biocitroenen, in kwarten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Steranijs
    15 gr
    152,67 €/kg
    €2,29
    Afhaling vanaf 28/11
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
  • Andijvie | Per stuk | Cat1
    1 st
    2,15 €/st
    €2,15
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1 u. 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
    2. Vul de buikholte van de kip met de helft van de citroenen, de knoflook, de tijm, de laurier en de rozemarijn. Wrijf de kip royaal in met de arachideolie. Kruid met peper en zout.
    3. Leg de kip in een ovenschaal met de sinaasappel en de rest van de citroenen. Leg de boter op de kip. Zet ze minstens 1 uur en 15 minuten in de oven. Lepel in de laatste 10 minuten twee tot drie keer vetstof over de kip. Controleer de gaarheid door in de gewrichten te prikken. De kip is gaar als het vocht helder is.
    4. Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snijd ze in 8 stukken. Bak de stukken van 1 appel in de boter. Haal ze uit de pan en houd apart. Doe de stukken van de 4 resterende appelen in dezelfde pan en giet er de vermout bij. Flambeer de stukken van de 4 resterende appelen en voeg er de kaneel en de steranijs aan toe. Laat de stukken van de 4 appelen tot moes koken. Doe er de rietsuiker bij. Schep de gebakken stukken van de eerste appel door de appelmoes.
    5. Maak de andijvie schoon. Stoof de helft in de boter. Kruid met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de rauwe andijvie en de sjalot door de gestoofde andijvie. Kruid met peper en zout.
    6. Werk de appelmoes en de andijvie af met citroenzeste.
    7. Serveer de kip met appelmoes en andijvie.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kip met appelmoesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Steranijs
    15 gr
    152,67 €/kg
    €2,29
    Afhaling vanaf 28/11
  • Kip | Bio
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
  • Andijvie | Per stuk | Cat1
    1 st
    2,15 €/st
    €2,15