Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Beste klantenwe ondervinden momenteel een technisch probleem met de beschikbaarheid van producten op onze website. Wij stellen alles in het werk om dit probleem zo snel mogelijk opgelost te krijgen.

Delhaize logo
  • 00:00
    -03:42
  • Kip Korma

Kip Korma

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Kip Korma

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kipfilet
  • zwarte peper uit de molen
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 potje Delhaize-gevogeltefond (190 ml)
  • 1 koffielepel poedersuiker
  • 300 g volle yoghurt
  • 1 koffielepel cayennepeper (poeder)
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 koffielepel garam masala
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 1 komkommer
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • zout

Begin met koken

  1. Snijd de kipfilets in stukjes. Giet twee eetlepels arachideolie in een stoofpan, bak de stukjes kip en kruid ze met zout. Als ze eenmaal goudgeel gebakken zijn, haal ze dan uit de pan met een schuimspaan en giet de bakolie weg.
  2. Roer in een kommetje de geschilde en geraspte gember, de kruiden en de gevogeltefond tot een stevig mengsel.
  3. Snipper de uien, hak de look fijn en laat ze in een soeplepel arachideolie (op een matig vuur) stoven in de stoofpan. Voeg de currypasta toe en laat gedurende vijf minuten al roerend verder bakken op een hoog vuur. Voeg dan de stukken kip toe, samen met de suiker en de yoghurt. Dek het geheel af en laat gedurende 45 minuten sudderen op een laag vuur. Controleer regelmatig of er nog genoeg vloeistof in de pan zit en voeg af en toe een beetje gevogeltefond toe indien nodig. Roer regelmatig.
  4. Serveer de korma met witte rijst en een komkommerslaatje met yoghurt.

Kooktip

Als je geen garam masala hebt, maak dan je eigen poeder. Gebruik gelijke delen zwarte peper, komijn-, kaneel- en kruidnagelpoeder, met geraspte muskaatnoot en korianderzaadpoeder.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • 00:00
    -03:42
  • Kip Korma