Recept zoekresultatenKatsu Sando met kip
Delhaize logo
  • Katsu Sando met kipB

Katsu Sando met kip

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Katsu Sando met kipB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 filets kippenborstfilets
  • 1 ei
  • 8 dikke sneetjes wit vierkantbrood
  • 25 g bloem
  • 50 g panko
  • 4 el Japanese Style’ mayonaise Saitaku
  • 4 el barbecuesaus
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 150 g rauwe groenten naar keuze: komkommer, wortelen, venkel, radijzen ... (voor de groentepickles)
  • 1 el kristalsuiker (voor de groentepickles)
  • 1 dl water (voor de groentepickles)
  • 1 dl azijn (voor de groentepickles)
  • 1 kl zout (voor de groentepickles)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • S2010031100011800000
  • Reeds in je keuken
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    S2016020403625030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 15 min. baktijd

    1. Maak de pickles: meng de azijn, het zout, de suiker en giet er het water bij. Snijd de groenten met de mandoline in ultrafijne plakjes. Laat ze 20 à 30 min. in het pekelnat weken.
    2. Verwarm de oven intussen voor op 160°C. Kruid de kipfilets met peper en zout. Klop het ei los met peper en zout. Rol de kipfilets eerst door de bloem, haal ze door het ei, rol ze in de panko en bak ze kort goudbruin aan de 2 kanten, in een braadpan met de hete olijfolie. Laat nog 15 min. in de oven bakken.
    3. Beleg de helft van de broodsneetjes met de uitgelekte groenten, de kip in plakjes, de mayonaise en de barbecuesaus. Sluit de boterhammen en tast toe.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Katsu Sando met kipB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,28 €/st
    €1,69
    F2010083100116000000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • S2010031100011800000
  • Reeds in je keuken
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    S2016020403625030000