Kalkoenrollades met pesto en spinazie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g kalkoenlapjes
- 150 g jonge spinazieblaadjes
- 100 g pistachenootjes (zonder omhulsel)
- 100 g parmigiano
- 1,5 dl olijfolie
- 20 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
- 2 bussels basilicum
- Peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993022600239300000
F2014100600351700000
F2017102300010000000
F2013060500731700000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 20 min. + 15 min. kooktijd
- Stoom de spinazie 2 min.
- Mix de pistachenoten, het basilicum en 1⁄3 olijfolie in de hakmolen tot een homogeen mengsel. Giet de bereiding in een slakom en meng er de geraspte parmigiano onder.
- Leg de kalkoenfilets op 4 vierkantjes vershoudfolie. Breng op smaak met peper en zout. Beleg elke filet met de geperste spinazieblaadjes en verdeel er de helft van de pesto bovenop. Rol de filets strak op met de vershoudfolie en draai de uiteinden van de folie dicht om de pakketjes goed te sluiten.
- Dompel de pakketjes in een pot kokend water en laat ze 10 min op een zacht vuurtje sudderen.
- Laat uitlekken, haal de rollades uit de folie en bak ze rondom goudbruin in een braadpan met de geklaarde boter. Kruid met peper en zout. Meng de rest van de pesto met de rest van de olijfolie, breng hem verder op smaak en serveer hem bij de kalkoenrollades.
Nutritionele informatie
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1993022600239300000
F2014100600351700000
F2017102300010000000
F2013060500731700000
Laad nog 3 producten