Recept zoekresultatenKalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:44
    A
  • Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta

Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancettaA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 120 g pancetta voor carbonara
  • peper
  • 5 el honing
  • 6 blaadjes salie
  • 25 cl troebel appelsap
  • citroensap
  • 2 citrons Delhaize bio
  • 2 appelen (Jonagold)
  • 2 uien
  • 1,5 kg gebraad van kalkoenborstfilet
  • 2 eetlepels boter
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 40 min. kooktijd

  1. Stoof de pancetta in een pan op een zacht vuurtje, zonder vetstof te gebruiken.
  2. Schil de appels en pel de uien. Snijd alles in blokjes. Hak de salie fijn. Voeg de appels, de salie en de uien toe aan de pan en laat nog 5 min. bakken op een zacht vuurtje.
  3. Voeg wat citroensap en de citroenschil toe.
  4. Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Snijd het kalkoenvlees doormidden en leg het open. Kruid met peper en zout. Leg hierop de appelmengeling en rol op. Bind dicht met een touwtje.
  5. Leg het gebraad op een ovenplaat, bestrijk het met boter, en doe er zout en peper op. Meng het appelsap en de honing. Giet hiervan de helft over het gebraad en laat 40 min. garen in de oven, waarbij je het gebraad om de tien min. met een deel van het overblijvende appelsap overgiet.
  6. Snijd het gebraad in plakken alvorens het met de saus op te dienen.

Kooktip

Serveer met pommes duchesse en busseltjes sperziebonen omwikkeld met spek.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 106; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 5,2; suikers (g): 4,3; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 466,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:44
    A
  • Kalkoenrollade gevuld met appelen, salie en pancetta