Recept zoekresultatenKalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst

Kalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 gebraad van kalkoenborstfilet (niet opgebonden +/- 750 g)
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels arachideolie
  • enkele takjes verse koriander
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 ui
  • 250 g basmatirijst
  • 400 g sluimererwten
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 2 eetlepels tandoori currypasta
  • boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 45 min baktijd

  1. Bind het gebraad op. Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een kleine kookpot en bak er het gebraad aan alle kanten goudbruin in. Neem het er uit en fruit de gesnipperde ui 5 min. in dezelfde kookpot.
  2. Verdun de tandooripasta door er geleidelijk aan 25 cl warm water bij te doen. Giet in de kookpot, voeg ook de yoghurt toe. Leg het gebraad in de saus, dek af en laat 45 min. sudderen op heel zacht vuur, draai het vlees af en toe om.
  3. Kook de rijst (zie verpakking) gaar, evenals de sluimererwten op de manier van uw keuze (kokend water of stomen). Bak de sluimererwten dan 1 min. in eetlepel olie op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Neem het gebraad uit de kookpot en snij het in plakken. Bind de saus met het express bindmiddel, breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte koriander toe.
  5. Serveer meteen met de rijst en de sluimererwten.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • Kalkoengebraad tandoori, gewokte sluimererwten en basmatirijst