Recept zoekresultatenKalkoen met kastanjes en veenbessen
Delhaize logo
  • Kalkoen met kastanjes en veenbessenA

Kalkoen met kastanjes en veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalkoen met kastanjes en veenbessenA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 uitgebeende kalkoen
  • 1 kg gemengd gehakt varken/rund
  • 210 g gedroogde veenbessen
  • 400 g gekonfijte kastanjes
  • 50 g boter
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min - Gaartijd: 1u 40 min - 4u 50 min, afhankelijk van de grootte van de kalkoen

  1. Hak de kastanjes grof. Meng het gehakt met de veenbessen en de gehakte kastanjes en vul de kalkoen op. Doe de elastische koordjes weer rond de kalkoen, kruid goed en bak gaar in de oven.

Kooktip

'Arroseer’ de kalkoen regelmatig, zodat hij gelijkmatig goudbruin kleurt. Arroseren is het bedruipen van vlees met de braadsappen die eruit komen tijdens de bereiding. Het geeft je vlees extra smaak en voorkomt uitdrogen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 655; energie (kCal): 156; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 17,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 594,05
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalkoen met kastanjes en veenbessenA

Deze recepten kan je ook leuk vinden