Recept zoekresultatenKalfstajine met citroen en olijven
Delhaize logo
  • Kalfstajine met citroen en olijven

Kalfstajine met citroen en olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Hoofdgerecht
Kalfstajine met citroen en olijven

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 6 el olijfolie
  • 800 g aubergines
  • tijm
  • schijfjes citroen
  • 700 g kalfsblanquette
  • 2 potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’
  • 2 zakjes verse blanke kalfsfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kalfsragout
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
  • Saus |Tagine | Abrikoos Koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1.30 u kooktijd

    1. Bak de grote blokjes kalfsblanquette in een braadpan met olijfolie. Doe ze in een kookpot met zakjes verse blanke kalfsfond. Laat 1 u zachtjes pruttelen met deksel en vervolgens 30 min. zonder deksel. Voeg potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’ toe en laat nog 5 min. pruttelen.
    2. Gril de in 4 gesneden aubergines, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met geriste tijm, gedurende 20 min. in de oven (voorverwarmd op 200°C).
    3. Dien de tajine op met de aubergines en gekookte aardappelen. Werk af met enkele schijfjes citroen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Recepten voor elke dag
    Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • Kalfstajine met citroen en olijven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Kalfsragout
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
  • Saus |Tagine | Abrikoos Koriander
    Dit product is niet meer beschikbaar