Kalfstajine met citroen en olijven
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 8 Porties
8 Porties
- 700 g kalfsblanquette
- 6 el olijfolie
- 2 zakjes verse blanke kalfsfond
- 2 potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’
- 800 g aubergines
- tijm
- schijfjes citroen
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Fundo
Fond | Kalf
20 cl
€3,89
Delhaize
Aubergine | 1Stuk
1 st
€1,25
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Totaal:
€8,58
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 1.30 u kooktijd
- Bak de grote blokjes kalfsblanquette in een braadpan met olijfolie. Doe ze in een kookpot met zakjes verse blanke kalfsfond. Laat 1 u zachtjes pruttelen met deksel en vervolgens 30 min. zonder deksel. Voeg potten tajinesaus ‘Olijven & Citroen’ toe en laat nog 5 min. pruttelen.
- Gril de in 4 gesneden aubergines, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met geriste tijm, gedurende 20 min. in de oven (voorverwarmd op 200°C).
- Dien de tajine op met de aubergines en gekookte aardappelen. Werk af met enkele schijfjes citroen.
Nutritionele informatie
Energie: 553 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Diner,Lunch
Zomer
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
Fundo
Fond | Kalf
20 cl
€3,89
Delhaize
Aubergine | 1Stuk
1 st
€1,25
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69
Reeds in je keuken
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15