Kalfspiccata met citroen en salie
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 citroenen bio
- 4 dl kalfsfond
- 100 g heel koude gezouten boter
- 3 el olijfolie
- 10 g verse salie
- 800 g bloemige aardappelen
- 50 g boter
- 600 g fijne kalfslapjes ‘bruinen en opdienen’
- 80 g Italiaanse rauwe ham
- 200 g mozzarella ‘cucina’
- 5 cl olijfolie (voor de puree)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100333510000
S1997101600013690000
F1981081800104500000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 35 min.
- Kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn. Wrijf erover met een keukendoek om ze te schillen. Plet ze samen met de boter en de olie (voor de puree) en kruid bij met peper en zout.
- Giet de kalfsfond en het sap van de citroenen in een pan; laat tot de helft inkoken op een matig vuurtje.
- Bedek intussen elk kalfslapje met een sneetje ham en snijd het geheel middendoor. Snijd de mozzarella in evenveel stukken als er halve kalfslapjes zijn en leg ze op de ham. Leg een salieblaadje op het lapje en rol op: steek er een tandenstoker door om alles bij elkaar te houden.
- Fruit de resterende salieblaadjes kort in een antiaanbakpan met 1/3 van de eetlepels olie en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Giet 2/3 van de eetlepels olie in dezelfde pan en bak de piccata's rondom goudbruin. Kruid bij met peper en zout.
- Monteer de saus: haal de pan van het vuur, voeg al kloppend de blokjes koude boter toe aan de saus. Breng verder op smaak.
- Dien de piccata's op met de puree en de saus, werk af met gebakken salieblaadjes en eventueel fijne schijfjes citroen.
Kooktip
Wil je tijd winnen in de keuken? Vervang de puree door verse pasta.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 653; energie (kCal): 157; vetten (g): 10,8; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 960,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100333510000
S1997101600013690000
F1981081800104500000
F1986053100312200000
Laad nog 4 producten