Recept zoekresultatenKalfslapjes gepaneerd met parmezaan
Delhaize logo
  • Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen
  • 600 g kalfslapjes “bruinen en opdienen”
  • 3 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 bord bloem
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 minuten

  1. Meng in een groot bord het paneermeel, de parmezaan en de peterselie. Klop de eieren los in een diep bord, voeg flink wat peper en zout toe.
  2. Halveer de kalfslapjes. Haal ze door de bloem en schud er het teveel aan bloem af. Wentel ze dan door de losgeklopte eieren en tenslotte door het mengsel van paneermeel met parmezaan. Leg ze achtereenvolgens op een grote schotel. Dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
  3. Laat de gepaneerde kalfslapjes snel bruin bakken in een bodem hete olie (of gewoonweg in de friteuse). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze meteen op met partjes citroen. Serveer met verse pasta en een slaatje.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalfslapjes gepaneerd met parmezaan