Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammenA

Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 noten boter
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 500 g oesterzwammen
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g kalfsgebraad
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 sjalotten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kalfsgebraad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. baktijd

    1. Verwarm 1/3 van de olijfolie en een noot boter in een stoofpan en bak het kalfsgebraad aan alle kanten mooi bruin op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout en leg er de gepelde, hele sjalotten rondom. Doe er de witte wijn en de rozemarijn bij en zet een deksel op de pan. Laat 40 min. sudderen op zacht vuur, draai het gebraad regelmatig om.
    2. Maak ondertussen de oesterzwammen schoon en snij de grootste in stukken. Verwarm 2/3 van de olie en een noot boter in een grote pan en bak hierin de geperste knoflook op een zacht vuurtje. Voeg na 2 min. de oesterzwammen toe en bak ze enkele minuten op vrij hoog vuur tot ze lichtbruin gekleurd zijn. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
    3. Leg het gebakken gebraad op een snijplank en hou het warm onder aluminiumfolie. Verwijder de rozemarijn uit de pan en doe het bindmiddel in de saus, laat 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Snij het gebraad in plakken en dien het meteen op met de saus, de sjalotten en de oesterzwammen. Serveer met lekkere, huisgemaakte puree.

    Kooktip

    Was de oesterzwammen niet, want ze zouden teveel vocht opnemen. Leg ze op een propere keukendoek en wrijf ze voorzichtig schoon.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 138; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 15,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 566,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kalfsgebraad met witte wijn en oesterzwammenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • oesterzwammen | Mini | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kalfsgebraad
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99