Recept zoekresultatenKalfsblanquette met paddenstoelen
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met paddenstoelenB

Kalfsblanquette met paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kalfsblanquette met paddenstoelenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg kalfsblanquette
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • het sap van 2 limoenen
  • 40 g meel
  • 3 dl zure room
  • 1 dl water
  • 2 el olijfolie
  • 40 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper en zout
  • 2 bakjes paddenstoelen 'seizoensmix'
  • 2 zakjes verse witte kalfsfond

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalfsfricassee
    +/- 550 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€9,62
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1u15 kooktijd

    1. Fruit de grofgehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie.
    2. Snijd de stukken blanquette in 3 en bak ze rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met 20 g geklaarde boter. Kruid bij met zout en peper. Voeg ze aan de uien toe en blus de braadpan met water. Roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de kalfsfond toe, samen met de wortelen in dikke schijfjes, de tijm en het laurierblaadje. Giet er indien nodig wat water bij: het vlees moet net onderstaan. Zet het deksel op de pan en laat 1.15 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
    3. Bak de paddenstoelen (snijd de grootste eerst in stukken) op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten geklaarde boter. Kruid met zout en peper.
    4. Filter het kookvocht van het vlees. Smelt 40 g boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 1 min. Giet er, geleidelijk aan en al kloppend, de gefilterde bouillon bij. Voeg de zure room toe en wat citroensap, naar eigen smaak.
    5. Doe het vlees en de groenten opnieuw in de stoofpan, met de saus en de paddenstoelen. Warm het geheel op en breng verder op smaak. Dien warm op, met rijst.

    Kooktip

    De puristen voegen 2 eidooiers aan de saus toe; let er dan wel op dat je ze nadien niet opnieuw laat koken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 881,04
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Kalfsblanquette met paddenstoelenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalfsfricassee
    +/- 550 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€9,62
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,62 €/kg
    €0,81
  • Wortelen | Fijn
    500 gr
    2,00 €/kg
    €1,00
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70