Recept zoekresultatenKabeljauwhaasje met vanille en passievrucht
Delhaize logo
  • Kabeljauwhaasje met vanille en passievruchtA

Kabeljauwhaasje met vanille en passievrucht

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Party
Hoofdgerecht
Kabeljauwhaasje met vanille en passievruchtA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g kabeljauwhaasje
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 4 passievruchten
  • 4 limoenen
  • 2 grote sjalotten
  • 2 dl zure room Isigny
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 2 gousses vanillepeul
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olie. Giet er de witte wijn bij en laat volledig inkoken. Voeg dan de zure room toe, samen met het sap van de limoenen en de zaadjes van 1 vanillestokje. Laat op een matig vuurtje met ¹⁄3 inkoken en giet door een puntzeef.
  2. Laat de boter zachtjes in een grote braadpan smelten en voeg de zaadjes van het andere vanillestokje toe. Snijd het kabeljauwhaasje in 4 porties, en bak ze 2 min. per kant in de vanilleboter op een vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout, voeg de grijze garnalen toe en laat 30 sec doorkoken.
  3. Dresseer de kabeljauw en de garnalen op de borden. Overgiet met een beetje saus en voeg de pulp van 1 passievrucht toe op elk bord. Serveer met basmatirijst.

Kooktip

Zorg voor een 3-sterrenbediening en verwarm je borden 15 min. in de oven op 60°C.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 468; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 461,66
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Party
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Kabeljauwhaasje met vanille en passievruchtA