Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauwhaasje met chorizo en preistoemp met olijfolie
Delhaize logo
  • Kabeljauwhaasje met chorizo en preistoemp met olijfolie

Kabeljauwhaasje met chorizo en preistoemp met olijfolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Kabeljauwhaasje met chorizo en preistoemp met olijfolie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 80 g pikante chorizo in sneetjes
  • 3 stengels prei
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 7 el olijfolie
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€8,77
  • Chorizo uit Leon | Hot
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    2,45 €/kg
    €2,45
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15
  • Begin met koken

    1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot. Voeg de gewassen en fijngesneden prei toe. Zet de aardappelen en prei onder koud water en voeg het laurierblad en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 min. pruttelen.
    2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Verdeel de kabeljauw in porties en leg de stukken in een licht ingeoliede ovenschaal. Kruid de vis met peper en zout en bedek met de sneetjes chorizo, die je een klein beetje laat overlappen. Bestrooi met tijm en bak 15 min. in de oven.
    3. Giet de aardappelen en de prei af en doe ze terug in de pot, weg van het vuur. Verwijder het laurierblad, voeg 5 el olijfolie toe en plet de aardappelen en prei met een pureestamper. Kruid naar wens.
    4. Serveer de kabeljauw met de preistoemp en wat tuinkers.

    Tip
    Wil je de stoemp een extra boost geven? Gebruik de olijfolie met knoflook van 'Taste Of Inspirations'.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 722/173 ; Vetten (g): 9,8 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,3 ; Koolhydraten (g): 10,4 ; Suikers (g): 1,3 ; Vezels (g): 2,3 ; Eiwitten (g): 10,3 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 606 ; Nutri-score: A
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauwhaasje met chorizo en preistoemp met olijfolie

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-26,99€/kg
    +/-€8,77
  • Chorizo uit Leon | Hot
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Prei | Bussel | Cat1
    1 kg
    2,45 €/kg
    €2,45
  • Tuinkers | Vilt
    100 gr
    11,50 €/kg
    €1,15