Recept zoekresultatenKabeljauw op mediterrane wijze
Delhaize logo
  • Kabeljauw op mediterrane wijze

Kabeljauw op mediterrane wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw op mediterrane wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 witte ui
  • 4 stukken kabeljauw van 120g
  • 3 Romatomaten
  • Peper van de molen
  • 1 rode paprika
  • 50 g parmezaanpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Fleur de sel
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 dikke courgette
  • 100 g zwarte olijven

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Romatomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Als ze warm is, de bodem van de pan bestrooien met de kaas. Een minuut laten bakken, vervolgens met een houten lepel mengen tot een soort van knapperig paneermeel. Doe in een bord en laat afkoelen.
    2. Pel de ui(en) en hak deze in schijfjes. Schil de courgette(s), verwijder de pitten en snij in blokjes. Snij de tomaten in blokjes en verwijder daarbij de te harde kern.
    3. Doe de olijfolie in een bakpan en laat daarin gedurende 2 minuten de ui slinken, samen met de look. Doe er vervolgens de witte wijn, de tomaten en de courgette bij. Laat 5 minuten koken op een zacht vuur. Doe er vervolgens de gehakte bladpeterselie en de olijven bij.
    4. Leg de stukken kabeljauw in een glazen schotel. Doe er zout en peper op en doe er folie over. Kook ongeveer 2 minuten in de microgolfoven afhankelijk van de dikte van de filets (het vlees moet vlot loskomen).
    5. Schik op elk bord een stuk kabeljauw, een portie gebakken groenten en bestrooi met de krokante parmezaan.

    Kooktip

    • Als je wil, kan je aromatische kruiden toevoegen. Tijm, basilicum of salie passen perfect bij de bereiding van groenten.
    • Deze kleurrijke bereiding bevat weinig vet en verzadigde vetzuren en voert heel wat groenten en antioxidantia van de familie van de carotenoïden aan.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kabeljauw op mediterrane wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
    Afhaling vanaf 01/02
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
  • Romatomaten
    Dit product is niet meer beschikbaar