Recept zoekresultatenKabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie
Delhaize logo
  • Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolieA

Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolie

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolieA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 3 pastinaken
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • zout
  • 1 dl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g paneermeel
  • 50 g platte peterselie
  • 100 g boter (voor het bakken)
  • 100 g boter (voor het fruiten)
  • 30 cl melk
  • 5 cl citroensap
  • 10 cl hazelnootolie
  • 2 grote aardappelen
  • 40 g gepelde hazelnootjes
  • 200 g shiitakes
  • 600 g koningskabeljauw filets

Begin met koken

  1. Kook de geschilde en in stukjes gesneden pastinaken in kokend water of stoom ze. Laat uitlekken en meng met de melk, het citroensap en het zout.
  2. Doe de peterselie, de hazelnoten, het paneermeel, de olijfolie en de look in het bakje van de snijmachine. Blijf snijden tot je een pesto krijgt en kruid naar smaak.
  3. Fruit boter, voeg er citroensap en de hazelnootolie aan toe. Kruid af naar smaak.
  4. Maak aardappelbolletjes met een aardappellepeltje en bak ze goudbruin in boter op een zacht vuurtje. Werk af met zout.
  5. Bak de shiitake in boter en giet er azijn over. Kruid af.
  6. Zout de kabeljauw, laat hem 10 min rusten en spoel hem af met koud water. Bak hem vervolgens in een pan met boter op een zacht vuurtje.
  7. Snij de kabeljauw in stukjes, verdeel die over de borden en voeg de pastinaakpuree, de pesto, de shiitake en de aardappelen toe. Giet er een beetje hazelnootboter over en garneer eventueel met peterselie.

Kooktip

Om te vermijden dat de kabeljauw te veel water afgeeft op het bord, strooi je er best zout over voor jehem klaarmaakt. Wacht 5 à 10 min (volgens zijn gewicht) en spoel dan af. Vervolgens kun je hem bakken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 712; energie (kCal): 171; vetten (g): 12,4; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1352,95
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw met pastinaak, shiitake en hazelnootolieA