Recept zoekresultatenKabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen
Delhaize logo
  • Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

door Peter Goossens

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 20 ml water
  • Fleur de sel
  • 2 grote nieuwe aardappelen (Charlotte), in brunoise gesneden en gespoeld om het overtollig zetmeel te verwijderen
  • 6 blaadjes lavas (Maggiplant)
  • 100 g Parijse witte champignons in brunoise gesneden
  • 2 kwartjes gepelde tomaat, in blokjes gesneden
  • 30 g ongezouten boter
  • Zwarte peper
  • zout
  • 300 g gewassen mosselen (Jumbo), ontbaard
  • 3 stengels groene selder, gewassen, geschild en in brunoise (hele kleine blokjes) gesneden
  • 10 blaadjes groene selder
  • 50 ml witte wijn
  • 2 moten kabeljauwhaasje (rugstuk) (elk 150 à 170g, zonder vel)
  • 100 ml gevogeltefond
  • 80 g gezouten boter
  • 10 blaadjes verse lavas
  • 1 citroen
  • kervel

Begin met koken

Groene selder en aardappelen
Voeg de groene selder samen met wat water en de aardappelen, een klontje ongezouten boter en de blaadjes lavas in een kookpot en laat op een hoog vuur garen. Bak de brunoise van de champignons in een pan aan en voeg er de uitgelekte aardappelen en selder aan toe. Kruiden met peper en zout, voeg de blokjes tomaat toe.

Zeeuwse mosselen
Leg de mosselen in een kookpot en voeg de selder, wijn, water en peper toe. Gaar kort onder deksel en giet het vocht van de mosselen af.

Kabeljauw
Dep de moten kabeljauw droog. kruid goed met zwarte peper. Laat in een antikleefpan de helft van de gezouten boter bruisen, voeg er de vis aan toe. Laat op een hoog vuur de boter bruinen, wanneer het schuim wegtrekt en de boter begint te bruinen, voeg dan de rest van de boter toe. Je zal zien dat er nu een schuimvorming ontstaat, hetgeen ideaal is om de vis gelijkmatig te garen. Laat de vis eventjes rusten in de boter. Haal de vis eruit en leg op enkele velletjes huishoudpapier. Doe de overtollige boter door een roerzeef om straks in de saus te verwerken.

Lavassaus
Kook het mosselsap op met de gevogeltefond, voeg er de blaadjes lavas aan toe en mix tot een gladde mengeling. Voeg op het einde wat citroensap, bakboter, peper en zout toe.

Afwerking
Plaats enkele hoopjes seldermengeling op het bord en schik er de vis naast. Werk af met enkele rauwe schijfjes Parijse champignons en enkele uitgehaalde mosselen. Werk af met pluksels kervel en wat schuim van de saus.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw met groene selder en Zeeuwse mosselen

Deze recepten kan je ook leuk vinden