Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:19
    A
  • Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn

Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g ontbijtspek
  • 1 nootje boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 dl water
  • 1 koffielepel bouillonpasta
  • 1 rode peper
  • 4 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 porties kabeljauwhaasje van 175 g

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ontbijtspek | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Doe de ontpitte en in blokjes gesneden paprika’s in een stoofpan. Voeg 1 takje rozemarijn toe, de gehakte rode ui, het geperste lookteentje en de fijngehakte chilipeper. Doe er het water en de bouillonpasta bij. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.
    3. Leg ondertussen elke portie kabeljauw op 4 sneetjes spek, kruid met peper en vouw het spek naar binnen over de vis. Leg de vispakketjes in een met olie ingesmeerde ovenschotel. Laat 15 min. in de oven bakken.
    4. Verwijder de rozemarijn uit de stoofpan. Mix de paprika’s tot een fijne coulis en giet door een zeef. Doe de coulis opnieuw in de stoofpan, voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout.
    5. Lepel de coulis op de borden, leg er de kabeljauwpakketjes op en werk af met rozemarijn. Serveer meteen met verse pasta of in de schil gebakken krielaardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 312; energie (kCal): 75; vetten (g): 4,7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 350,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:19
      A
    • Kabeljauw in spekjasje, paprikacoulis met rozemarijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ontbijtspek | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55