Recept zoekresultatenKabeljauw in papillot met groenten, citroen en tijm
Delhaize logo
  • Kabeljauw in papillot met groenten, citroen en tijmA

Kabeljauw in papillot met groenten, citroen en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kabeljauw in papillot met groenten, citroen en tijmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 1 venkel
  • 200 g extra fijne sperziebonen
  • 80 g diepvrieserwten
  • 2 citroenen bio
  • 4 el olijfolie
  • 1 pot biotijm
  • zwarte peper en zout
  • bakpapier

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Stoom de prinsessenboontjes 5 min.
  2. Snijd de kabeljauw in 4 porties. Snijd 4 grote rechthoeken bakpapier uit, plooi ze in 2, leg telkens een stuk kabeljauw in het midden en breng op smaak. Verwijder de steeltjes van de venkelknol en snijd hem in reepjes. Verdeel de venkel, de erwtjes en de prinsessenboontjes over de vis. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Voeg enkele citroenschijfjes en het loof van de venkel toe. Bestrooi met tijm (4 takjes per portie), sluit de papillotten en schuif ze 20 min in de oven.
  3. Dien warm op.

Tip: De finishing touch zit ‘m in de details: gebruik zwarte peper van de molen en geen voorgemalen peper … een wereld van verschil!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw in papillot met groenten, citroen en tijmA