Delhaize logo
  • Kaaps gebak

Kaaps gebak

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Kaaps gebak

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g + 2 eetlepels griessuiker
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 150 g griessuiker + 2 afgestreken eetlepels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g witte druiven zonder pitten (nettogewicht, afgerist)
  • 25 cl witte Hanepoot wijn (of Moscatel)
  • 220 g zelfrijzende bloem
  • 100 g zachte boter

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Bereid het deeg met de garde, klop goed na enkele toevoeging.
  3. Begin met de zachte boter, 150 g suiker, de olijfolie en het zout.
  4. Voeg vervolgens de helft van de bloem toe en dan de eieren.
  5. Doe er de rest van de bloem bij en meng nog.
  6. Giet er geleidelijk aan en al roerend de wijn bij.
  7. Leg bakpapier in een ronde, diepe taartvorm en stort er het deeg in.
  8. Leg er de druiven bovenop (ze zullen zakken tijdens het bakken).
  9. Laat gedurende 45 min in de oven bakken.
  10. Bestrooi met 2 eetlepels suiker en laat in de vorm afkoelen.
  11. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn wanneer je gebak maakt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Kaaps gebak