Delhaize logo
  • JulekakesC

Julekakes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Dessert
JulekakesC

Ingrediënten voor 20 Porties

20 Porties
  • 2 eieren
  • 40 g gekonfijte gember
  • 40 g rozijnen
  • 40 g gekonfijte kersen
  • 1 dl lauw water
  • 40 g gekonfijte sinaasappelschil
  • 2 zakjes bakpoeder
  • 2 koffielepels zout
  • 100 g bloemsuiker
  • 280 g suiker
  • 1,1 kg bloem
  • 2 sinaasappelen
  • 100 g boter
  • 1 eetlepel zure room
  • 7,5 dl melk
  • 1 koffielepel kardemompoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min + 4u rusttijd + 20 min baktijd

  1. Neem een grote mengschaal en doe er de boter, 180 g suiker, het zout en het bakpoeder in. Warm de melk op en giet deze over de ingrediënten in de mengschaal. Voeg de helft van de bloem toe en meng tot een homogeen deeg. Breek de eieren in de schaal en voeg de rest van de bloem toe. Meng verder tot een glad deeg. Voeg indien nodig een beetje water toe.
  2. Hak het gedroogde fruit en meng dit onder het deeg, samen met het kardemompoeder. Laat het deeg 2 u rusten onder een vochtige keukendoek. Kneed het deeg opnieuw en laat nogmaals 2 u rijzen onder de keukendoek.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Neem een muffinbakplaat, beboter de vormpjes en bestuif daarna met bloem. Vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg en bak gaar in de oven gedurende ± 20 min. Prik met een mes in een kake, om te kijken of ze gaar zijn. Haal de julekakes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
  5. Snijd ondertussen 2 sinaasappelen in plakjes en vervolgens in de helft. Zet een pan op het vuur met met 100 g suiker en 1 dl water en konfijt er de stukjes sinaasappel in gedurende 15 min. Giet er eventueel een beetje water bij, zodat het mengsel niet verkleurt. Laat afkoelen.
  6. Meng de poedersuiker met de zure room zodat je een romig glazuur verkrijgt.
  7. Werk de julekakes af met het glazuur en een stukje gekonfijte sinaasappel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1018; energie (kCal): 241; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 43,7; suikers (g): 17,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 365,84
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • JulekakesC