Recept zoekresultatenJonge prei en venkel met kruidenvinaigrette
Delhaize logo
  • Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette

Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Andere
Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 jonge preistengels
  • Zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels biomengeling van 4 oliën
  • 1/2 koffielepel biocitroenschil
  • 1 eetlepel mosterd op oude wijze
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 2 stengels platte peterselie
  • 1/2 bosje waterkers
  • 3 venkelbollen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Snijd het uiteinde en het groen vande prei. Snijd de venkelbollen verticaal in schijven. Stoom de groenten 10 min. Laat ze afkoelen en uitlekken.
  2. Maak een vinaigrette door de hazelnoten, de waterkers (blaadjes en steeltjes), de blaadjes platte peterselie, de mosterd en de olie samen fijn te mixen. Zout en peper.
  3. Schik de groenten op een schotel en schenk er de kruidenvinaigrette over.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Lente
Andere
  • Jonge prei en venkel met kruidenvinaigrette