Delhaize logo
  • 00:00
    -05:45
    A
  • Inktvisragout

Inktvisragout

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
InktvisragoutA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 middelgrote witte uien
  • zout
  • 5 cl cognac
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1/2 koffielepel Espelette-piment
  • 1 rode paprika
  • 1 kg tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g schoongemaakte inktvis
  • peper
  • 10 cl water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Cognac
    70 cl
    72,84 €/l
    €50,99
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 1u30

    1. Pel de tomaten: maak een kruisvormige insnijding en dompel ze gedurende 1 minuut onder in kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze: het vel komt makkelijk los. Snij ze in twee, haal de pitten eruit en snij het vruchtvlees in blokjes.
    2. Hak de ui en de look fijn en snij de paprika in blokjes. Fruit de ui en de look gedurende 5 minuten zachtjes in een pan met 2/3 van de olijfolie. Voeg de tomaten, de paprika, de suiker, het zout en de Espelettepeper toe. Laat zachtjes verder koken gedurende 30 minuten.
    3. Was en droog de inktvis; snijd ze in 2 of 3 als ze erg groot zijn. Giet de rest van de olijfolie in een pan en fruit de inktvis gedurende 2 minuten.
    4. Meng de saus, giet ze over de inktvis en voeg het water toe. Laat gedurende 40 minuten afgedekt verder koken op een zacht vuurtje.
    5. Verwarm de cognac, flambeer en voeg toe aan de inktvisbereiding. Meng goed en serveer met rijst.

    Kooktip

    Flambeer nooit onder een dampkap in werking!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 393; energie (kCal): 94; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 495,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:45
      A
    • Inktvisragout

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Cognac
    70 cl
    72,84 €/l
    €50,99
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89