Recept zoekresultatenInktviscarpaccio met radijs
Delhaize logo
  • Inktviscarpaccio met radijs

Inktviscarpaccio met radijs

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Gluten vrij
Vasten
Voorgerecht
Inktviscarpaccio met radijs

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1/2 rammenas
  • 1 koolrabi
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 4 jonge uien
  • 4 passievruchten
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 2 pakken gekookte inktvistentakels (2 x 200 g)
  • 2 limoenen (voor de dressing)
  • 1/2 bosje basilicum Pistou
  • 1/2 bussel rode radijzen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min

  1. Begin met het bereiden van de dressing: giet het sap van de limoenen, de suiker en de sojasaus in een kom. Rasp de gember en pers de pulp boven de kom met je vingers uit, om het sap op te vangen. Voeg de versnipperde lente-uitjes, het fijngehakte pepertje en de pulp van de passievruchten toe. Meng alles en houd de dressing apart.
  2. Snijd de radijzen, de rammenas en de koolrabi met de mandolin in heel fijne schijfjes. Snijd de limoen en het brede deel van de inktvis met een mes in fijne plakjes.
  3. Schik de plakjes groenten en inktvis op de borden, voeg de uiteinden van de tentakels toe. Werk af met wat basilicumblaadjes en koriander. Besprenkel met een scheutje olijfolie en dressing. Dien meteen op.

Kooktip

Als je nog geen mandoline hebt, overweeg dan zeker om er één te kopen: het is een superhandig hulpje om de rauwe versie van tal van groenten te herontdekken.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vasten
Voorgerecht
  • Inktviscarpaccio met radijs