Recept zoekresultatenIn de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen
Delhaize logo
  • In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen A

In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 appel (Granny Smith, renet)
  • 100 ketchup
  • 1/2 honing
  • 500 g stronkjes geep
  • 5 soeplepels gehakte peterselie
  • 5 soeplepels bloem
  • 20 g boter
  • 1 soeplepel olijfolie
  • zout en peper
  • 2 soeplepels mayonaise
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 soeplepel citroensap
  • 1 koffielepel wasabi
  • 1/2 koffielepel suiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Honing
    500 gr
    3,42 €/kg
    €1,71
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    • Meng de bloem, de peterselie, het zout en de peper in een bord. Rol de stronkjes geep in die mengeling, tik het overschot eraf en laat op kamertemperatuur rusten terwijl u de sauzen bereidt.
    • Wasabisaus: rasp de geschilde appel met de dikke kant van de rasp. Voeg onmiddellijk citroensap toe en meng goed. Voeg vervolgens de yoghurt, de mayo, de wasabi, de suiker en zout en peper toe. Meng en voeg daarna de tuinkers toe.
    • Zoete saus: meng alle aangeduide ingrediënten en kruid indien nodig bij.
    • Verwarm de boter en de olie in een grote pan op een gemiddeld vuurtje. Leg er de stukken geep in en draai ze regelmatig om om ze langs alle kanten goudbruin te laten bakken.
    • Dien onmiddellijk op met de twee sauzen en de rest van de tuinkers. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 579; energie (kCal): 138; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 4,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,6; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 411,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • In de pan gebakken geep met peterselie en duo van sauzen A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Honing
    500 gr
    3,42 €/kg
    €1,71
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar