Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenIles flottantes
Delhaize logo
  • Iles flottantesC

Iles flottantes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Iles flottantesC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 260 g suiker
  • 6 eieren
  • 50 cl melk
  • 1 vanillestokje
  • 1/2 citroen

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Snij het vanillestokje in de lengte door midden en schraap de zaadjes eruit. Doe de melk met het vanillestokje en de vanillezaadjes in een pot en warm zachtjes op tot net voor het kookt. Haal het vanillestokje uit de melk.
  2. Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop het eigeel op met 80 g suiker tot het mengsel wit wordt en een sliert vormt. Schenk de warme melk bij het eigeel en klop op. Giet het mengsel opnieuw in het pannetje en kook verder op een zacht vuurtje. Blijf ondertussen roeren tot de crème anglaise voldoende dik is en aan de lepel blijft plakken.
  3. Giet het mengsel in een kom die voor 3/4 in een grotere kom staat die met water en ijs gevuld is. Zet opzij.
  4. Klop het eiwit op tot stevige sneeuw. Voeg 80 g suiker toe en blijf kloppen tot het begint te glanzen.
  5. Maak 4 torentjes van eiwit met een scheplepel. Leg ieder torentje op een bord en zet ze 10 seconden in de microgolfoven op maximale kracht.
  6. Doe de rest van de suiker in een pannetje met 2 eetlepels water en enkele druppels citroen. Breng aan de kook en laat karameliseren. Leg een vel bakpapier op het werkblad en doe de karamel erop met een lepel. Strijk de karamel snel uit met de lepel en laat afkoelen. Als de karamel is afgekoeld, breek je hem in grote stukken.
  7. Serveren: schenk de crème anglaise in verrines, leg er een eiwittorentje bovenop en versier met een stukje karamel.

Kooktip

Vooral niet mengen terwijl de karamel kookt. Beweeg heel voorzichtig met het pannetje zodat alles homogeen kookt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,3; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 442,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Iles flottantesC

Deze recepten kan je ook leuk vinden