Iles flottantes met tiramisusmaak
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Andere
Kerst
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 cl Amaretto
- 1 snuifje zout
- 20 cl verse room 365
- 20 cl melk "365"
- 1 koffielepel maiszetmeel
- 50 g kristalsuiker "365"
- 10 cl espresso
- 3 eieren "365" op kamertemperatuur
- 40 g bloemsuiker
- 30 g zwarte chocolade
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereidings- + kooktijd: 25min. (+koeltijd)
- Scheid de eiwitten en eigelen. Gebruik de garde om de eigelen met de fijne suiker en het maïszetmeel te kloppen tot het mengsel wit wordt.
- Breng de melk en de room aan de kook. Neem van het vuur, doe er de koffie bij en giet, geleidelijk aan en al kloppend, op de eigelen. Giet alles terug in de steelpan en verwarm zachtjes (zonder te laten koken) en al roerend met een houten lepel tot het geheel bindt (de crème moet aan de lepel blijven plakken). Laat, af en toe roerend, afkoelen. Voeg de Amaretto toe, dek af en zet in de koelkast.
- Klop de eiwitten met een snuifje zout tot heel stijve pieken, voeg dan geleidelijk aan en al kloppend, de bloemsuiker toe. Verdeel over soufflékommetjes en zet ze in de microgolfoven gedurende 2 min. op 600 W. Laat afkoelen.
- Voor het serveren: giet de crème anglaise in kleine, diepe borden. Haal de eiwitschuimpjes uit de kommetjes en laat ze uitlekken op keukenpapier. Gebruik een uitsteekring om de zijkanten mooi rond te snijden en rol de eiwitschuimpjes dan in de geraspte chocolade. Leg ze op de crème, bestrooi met de resterende chocolade en dien op. Serveer de rest van de crème apart.
Kooktip
Haal de eieren op voorhand uit de koelkast: op kamertemperatuur zijn eiwitten makkelijker stijf te kloppen.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1072; energie (kCal): 258; vetten (g): 15,4; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 18,8; suikers (g): 16,3; vezels (g): 6,6; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 532
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert