Île flottante
door Wout Bru
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Ingrediënten voor 2 Porties
2 Porties
- 20 g amandelschilfers
- 400 ml melk (voor de crème anglaise)
- 120 g eidooiers
- 70 g suiker (voor de crème anglaise)
- 1 peul vanille (voor de crème anglaise)
- 1 l melk
- 3 peulen vanille
- 150 g eiwitten
- 1 potje karamelsaus
- 120 g suiker
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Vahiné
Amandelen | Schilfers
125 gr
€6,75
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19
Dr. oetker
Bourbon | Vanilla Extract
3 cl
€4,55
Imperial
Topping | Caramel
29 cl
€4,05
Totaal:
€42,81
Begin met koken
- Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker.
- Maak de crème anglaise: zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte.
- Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.
- Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert
Ingrediënten voor 2 personen
Toon:
Vahiné
Amandelen | Schilfers
125 gr
€6,75
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Santa Maria
Vanille | Stokje
1 st
€9,19
Dr. oetker
Bourbon | Vanilla Extract
3 cl
€4,55
Imperial
Topping | Caramel
29 cl
€4,05