Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Ile flottante

Ile flottante

door Wout Bru

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Ile flottante

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 potje karamelsaus
  • 150 g eiwitten
  • 2 gousses vanillepeul
  • 1 l melk
  • 1 vanillepeul (voor de crème anglaise)
  • 70 g suiker (voor de crème anglaise)
  • 120 g eidooiers
  • 400 ml melk (voor de crème anglaise)
  • 50 g suiker

Begin met koken

Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker. Zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte. Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.

Afwerking
Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Ile flottante