Recept zoekresultatenIbericovarkensgebraad met groenten en geroosterde krieltjes
Delhaize logo
  • Ibericovarkensgebraad met groenten en geroosterde krieltjesA

Ibericovarkensgebraad met groenten en geroosterde krieltjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ibericovarkensgebraad met groenten en geroosterde krieltjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 Ibericovarkensfiletgebraden (± 750 g)
  • 1/2 bussel prei
  • 325 g biowortelen
  • 80 g zongedroogdetomatentapenade
  • 800 g krieltjes
  • 2,2 dl verse bruine kalfsfond
  • 4 el olijfolie
  • 6 takjes oregano
  • 6 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • fleur de sel
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 15 min. kooktijd

  1. Pluk de blaadjes van 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Mix de kruiden en de zongedroogdetomatentapenade met een staafmixer. Verdeel de helft van deze bereiding over 1 varkensgebraad, leg er het andere gebraad bovenop en voeg 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn toe. Bind alles samen met keukengaren en schroei 5 min. per kant op een vrij hoog vuur dicht, in een stoofpan met de helft van de olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat nog 25 min. op een zacht vuurtje garen. Draai het gebraad af en toe om.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek de ovenplaat met aluminiumpapier en leg er bakpapier bovenop. Schik de gehalveerde krieltjes op de ovenplaat, met de snijkant naar onder. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie en schuif ze 15 min. in de oven.
  3. Breng een kookpot gezouten water aan de kook. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan in stukken. Kook de groenten samen in het kokende water gedurende 10 min. en giet ze af.
  4. Verlaag de temperatuur van de oven tot 160°C. Meng de krieltjes met fleur de sel, 2 takjes tijm, oregano en rozemarijn. Duw ze wat naar de kant van de ovenplaat, leg er het gebraad en de groenten naast. Meng de rest van de bereiding op basis van tomatentapenade met de verse kalfsfond. Besprenkel er alle ingrediënten mee en schuif 15 min in de oven. Verwijder het keukengaren van het gebraad, snijd het vlees in sneetjes en serveer heel warm.

Tip: Vervang naar eigen smaak de tomatentapenade door een klassieke olijventapenade of door pesto.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 145; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 14; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 994,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Ibericovarkensgebraad met groenten en geroosterde krieltjesA