Delhaize logo
 • IJsmannetjesB

IJsmannetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Pasen,Kids
Dessert
IJsmannetjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 grote bollen frambozensorbet
 • 1/4 kiwi
 • 6 zwarte rozijnen
 • 4 ijshoorntjes
 • 1 stuk mango

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min.

 1. Snijd de stukken mango en kiwi in schijfjes. Verdeel de rozijnen in stukjes en leg 8 kleinere stukjes opzij voor de ogen.
 2. Plaats een bol sorbet op elk hoorntje, maak “pluimen” door er schijfjes kiwi en mango aan toe te voegen en gebruik de stukjes rozijn vooraan voor het haar.
 3. Breng op het hoofd 2 kleine stukjes rozijn aan voor de ogen en gebruik een schijfje mango om een mooie glimlach mee te maken.
 4. Eet meteen op.

Kooktip

Op bollen sorbet of ijs kan je allerlei soorten figuren maken met behulp van natuurlijke ingrediënten, zoals stukjes fruit, gehakte noten, amandelschilfers, geraspte kokosnoot enz.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 489; energie (kCal): 116; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 23,8; suikers (g): 18,6; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 144,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Pasen,Kids
Overig
Andere
Dessert
 • IJsmannetjesB