Recept zoekresultatenIJskoude komkommersoep
Delhaize logo
  • IJskoude komkommersoepB

IJskoude komkommersoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Lunch
IJskoude komkommersoepB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt
  • 1 koffielepel groene tabasco
  • Het vruchtvlees van 2 komkommers
  • 25 g pijnboompitten
  • 25 g rozijnen
  • 100 g verse kaas in schaaltje
  • 20 dl water
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Komkommer
    1 st
    0,85 €/st
    €0,85
    F2021081200085550000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
    S2021011900496970000
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011500495350000
  • Begin met koken

    1. Mix het vruchtvlees van de komkommers met 20 cl water, de tabasco, de pijnboompitten, de verse kaas en de rozijnen, totdat je een homogene soep verkrijgt.
    2. Zet 2 uur in de koelkast. Serveer in kommen en bestrooi met gehakte peterselie.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 87; energie (kCal): 21; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 1,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 103,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • IJskoude komkommersoepB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
    F2009112400384940000
  • Komkommer
    1 st
    0,85 €/st
    €0,85
    F2021081200085550000
  • Pijnboompitten
    90 gr
    90,56 €/kg
    €8,15
    S2021011900496970000
  • Mix 3 rozijnen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011500495350000