Recept zoekresultatenHummus van zoete aardappel
Delhaize logo
  • Hummus van zoete aardappel

Hummus van zoete aardappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

1 op 5
Gluten vrij
Kinderen
Aperitief
Hummus van zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 koffielepels komijnpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 400 g kikkererwten
  • 200 g zoete aardappelen
  • 1 citroen (het sap)
  • 2 eetlepels yoghurt

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Kikkererwten
    240 gr
    4,79 €/kg
    €1,15
  • Bio | Zoete | aardappel | bulk
    +/- 1 kg
    +/-3,59€/kg
    +/-€3,59
    Afhaling vanaf 20/01
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd

    1. Kook de zoete aardappelen in de schil gedurende 15 min. in kokend water. Laat ze afkoelen. Schil ze en snijd ze in blokjes.
    2. Mix de zoete aardappelen samen met de kikkererwten, 3 el van het sap van de kikkererwten, de yoghurt, het citroensap, de olijfolie, de Espelettepeper en het komijnpoeder. Mix goed en breng op smaak.
    3. Dien op met rauwe groentestaafjes of met fruit (bijv. schijfjes appel, peer, perzik of aardbeien).

    Kooktip

    Kook de zoete aardappelen in de schil zodat ze niet te veel water opslorpen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Kinderen
    Overig
    Andere
    Aperitief
    • Hummus van zoete aardappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Komijn | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Kikkererwten
    240 gr
    4,79 €/kg
    €1,15
  • Bio | Zoete | aardappel | bulk
    +/- 1 kg
    +/-3,59€/kg
    +/-€3,59
    Afhaling vanaf 20/01
  • Serveer met