Recept zoekresultatenHummus met zoete aardappelen
Delhaize logo
  • Hummus met zoete aardappelen

Hummus met zoete aardappelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Sauzen
Hummus met zoete aardappelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zoete aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 citroen
  • 240 g kikkerwten (in bokaal)
  • 1 el koolzaadolie
  • 1 bussel basilicum
  • peper en zout
  • voor de garnituur: omega 3-brood naar keuze uit de bakkerijafdeling, of knäckebröd met haver of quinoa en zonnebloem (van Sigdal).

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bak de doormidden gesneden zoete aardappelen 40 min. in de oven. Laat lauw worden.
  2. Schraap de binnenkant van de aardappelen leeg met een lepel en doe ze in de mixer samen met de kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt), de fijngesnipperde lente-uien, het sap van de ½ citroen, het basilicum (houd een paar blaadjes opzij voor de afwerking), zout en peper.
  3. Doe de hummus in een kom, giet er een scheutje koolzaadolie over en garneer met het basilicum. Heerlijk als voorgerecht met het brood van je keuze, maar ook niet te versmaden als aperitiefhapje of vieruurtje.

Kooktip

  • Heb je maar 10 min.? Dat is genoeg om zelf hummus te maken: vervang de zoete aardappelen (en de 40 min. kooktijd) door geroosterde paprika’s of gekonfijte tomaten in olie.
  • De gezonde plus : Koolzaadolie is rijk aan (goede) vetzuren, Omega 3 en vitamine E.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aperitief
Sauzen
  • Hummus met zoete aardappelen