Recept zoekresultatenHomemade worstenbroodjes
Delhaize logo
  • Homemade worstenbroodjesD

Homemade worstenbroodjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Homemade worstenbroodjesD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g ongekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 2 kleine eieren
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 3 eetlepels paneermeel
  • kruidenmolen ‘Chicken & steak’ Santa Maria
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het vlees met peper en zout en breng het royaal op smaak met de kruidenmolen. Kneed het gehakt met 1 ei en het paneermeel tot een homogene massa. Verdeel in 4 porties, rol elke portie tot een lange worst en wikkel elke worst individueel in alumin.iumfolie. Schuif de worsten 25 min. in de oven. Laat ze 10 min. uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  2. Snijd de plakken bladerdeeg in 2, wikkel elke worst in een half stuk deeg en snijd de uiteinden van het deeg weg. Bedek een ovenplaat met bakpapier, schik er de worstenbroodjes op en smeer ze in met 1 losgeklopt ei. Bak ze 25 min. goudbruin in de oven (nog altijd op 180°C).
  3. Dien warm of koud op.

Tip: Aperitief? Maaltijd? Picknick? Met augurken, mosterd of een slaatje? En waarom niet met de drie? Keuze genoeg, laat je gaan!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 273 kcal - Vetten: 18,1 g - Koolhydraten: 14,5 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 12,8 g 
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Hoofdgerecht
  • Homemade worstenbroodjesD