Hindefilet, saus met eendenlever
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
4 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 5 cl armagnac
- 80 g boter
- 50 g eendenlever
- 10 cl gevogeltefond
- 4 schijfjes hindefilet
- 10 cl rode bourgognewijn
- 1 sjalot
- 1 kl vleesextract
- 20 cl wildfond
- 1 el zachte mosterd
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
ARMAGNAC
70 cl
€21,45
Upignac
Eendenlever | Blok
80 gr
€12,89
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
South Africa
Arniston Cs Rood
75 cl
€5,99
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
€1,29
Reeds in je keuken
Paysan Breton
Boter | Gezouten
125 gr
€2,39
Totaal:
€44,02
Begin met koken
- Snij de eendenlever in blokjes.
- Hak de sjalot fijn. Fruit de gehakte sjalot 3 tot 4 min in een bakpan met 15 g hete boter totdat hij glazig wordt.
- Voeg de mosterd, de armagnac, het vleesextract en de gevogeltefond toe. Breng 2 min. aan de kook, zet van het vuur en verwerk er de blokjes eendenlever in.
- Mix alles tot een fijne puree en haal deze door een puntzeef.
- Doe zout en peper op de sneden hindefilet en braad hem in een bakpan in de rest van de schuimige boter, 3 min. aan elke zijde (het vlees moet binnenin rozig blijven). Houd hem warm.
- Blus de bakbodem met de bourgogne en de wildfond. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur.
- Voeg daarbij de eendenleverpuree en meng alles goed dooreen. Schik een snede filet per bord, overgiet met de eendenleversaus en dien goed warm op.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 0,5; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 524,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 156; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 0,5; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 16,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 524,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
ARMAGNAC
70 cl
€21,45
Upignac
Eendenlever | Blok
80 gr
€12,89
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
South Africa
Arniston Cs Rood
75 cl
€5,99
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
€1,29
Reeds in je keuken
Paysan Breton
Boter | Gezouten
125 gr
€2,39