Recept zoekresultatenHamburgers met raclettekaas en pastinaakfrietjes met paprika
Delhaize logo
  • Hamburgers met raclettekaas en pastinaakfrietjes met paprikaB

Hamburgers met raclettekaas en pastinaakfrietjes met paprika

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Hamburgers met raclettekaas en pastinaakfrietjes met paprikaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 burgers 100% rundvlees gekruid
  • 4 biopastinaken
  • 2 slakropjes little gem
  • 4 biologische hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes raclettekaas
  • 4 el uienkonfijt
  • 2 soeplepels mayonaise
  • 1 el mosterd
  • 120 g plakjes augurk
  • 5 el olijfolie
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pastinaak | Bulk | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59
  • Begin met koken

    1. Haal de hamburgers en de raclette uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes, zoals frietjes. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Voeg 3 eetlepels olijfolie en paprika toe, meng alles met de handen en verdeel gelijkmatig over de bakplaat (één laag). Bak gedurende 20 min. in de oven en roer af en toe om.
    3. Meng de mayonaise en de mosterd. Haal de blaadjes van de kropjes little gem voorzichtig los. Open de broodjes en toast de binnenkant in een grote droge pan met antiaanbaklaag.
    4. Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een hoge stand. Als de pan goed heet is, bestrijk je de hamburgers met olijfolie en braad je ze anderhalve min. aan één kant. Draai ze om en leg de plakjes kaas erop. Zet het vuur na 1 min. op de laagste stand en braad de burgers verder naar eigen smaak.
    5. Bestrijk de onderste helft van de broodjes met uienkonfijt, leg de hamburgers erop en voeg saus, augurken en sla toe. Leg de bovenste helft van het broodje erop en dien op met de pastinaakfrietjes besprenkeld met fleur de sel.

    Tip
    Wil je de raclette meer doen smelten? Dek de pan op het einde 1 min. af. Je kan de hamburgers ook kort schroeien in de pan, met kaas bedekken en 5 min. laten garen in de oven op 180 °C.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept: Energie (kcal): 882; Eiwitten (g): 45,8; Vetten (g): 46,2; Koolhydraten (g) : 66,1; Vezels (g): 11,9, Nutri-score; B
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Hamburgers met raclettekaas en pastinaakfrietjes met paprikaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Burger | Rund
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pastinaak | Bulk | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Hamburgerbroodje | Met sesamtopping | Bio
    4 x 50 gr
    12,95 €/kg
    €2,59