Recept zoekresultatenHalve gebakken kreeft met nori-algenboter
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:30
    D
  • Halve gebakken kreeft met nori-algenboter

Halve gebakken kreeft met nori-algenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Halve gebakken kreeft met nori-algenboterD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote, verse Thaise pepers
  • guérande-zout
  • 4 halve kreeften (diepvries)
  • 1 vel nori-algen
  • 80 g ongezouten boter op kamertemperatuur

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5/6.
  2. Hak de algen fijn en snij de pepers in fijne reepjes.
  3. Meng de boter, de algen en de pepers met een vork. Kruid met zout.
  4. Deel het mengsel in twee. Verdeel de helft over de halve kreeften. Leg ze met het pantser naar beneden in een ovenschaal en zet 20 min. in de oven.
  5. Smelt ondertussen de rest van de boter zachtjes en serveer ze in een kommetje bij de kreeftenscharen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 625; energie (kCal): 150; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 0,4; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 16,2; zout (g): 2,5. Energie (kcal/portie): 271,2
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -02:30
    D
  • Halve gebakken kreeft met nori-algenboter