Recept zoekresultatenHalve ananas gevuld met ananasmousse
Delhaize logo
  • Halve ananas gevuld met ananasmousseC

Halve ananas gevuld met ananasmousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Halve ananas gevuld met ananasmousseC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 baby ananassen
  • 4 soeplepels bruine rum St-Michel
  • 4 soeplepels griessuiker
  • 4 soeplepels gedroogde kokosnoot
  • 20 cl room om te kloppen

Begin met koken

  1. Snij de ananassen in de lengte doormidden en bewaar de bladerkroon.
  2. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees en zorg dat u niet door de schil prikt. Verwijder het harde deel in het midden.
  3. Leg de uitgeholde helften, verpakt in boterhamfolie, in de diepvriezer.
  4. Plet het ananasvlees tot een fijne puree met de rum en de suiker.
  5. Klop de room stijf en verwerk ze in de ananaspuree: de bereiding moet heel schuimig zijn. Zet ze 30 min. in de diepvriezer.
  6. Laat de kokosnoot 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag en blijf intussen roeren met een houten lepel.
  7. Verdeel de bereiding over de uitgeholde helften, bestrooi ze met kokosnoot en dien onmiddellijk op..

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 616; energie (kCal): 148; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 13,4; suikers (g): 12,7; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 390,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Halve ananas gevuld met ananasmousseC