Recept zoekresultatenHachis parmentier winter
Delhaize logo
  • Hachis parmentier winterB

Hachis parmentier winter

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Hachis parmentier winterB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 teen knoflook, gesnipperd (voor de hachis)
  • enkele takken tijm (voor de hachis)
  • 100 g boter (voor de hachis)
  • 600 g gemengd gehakt (voor de hachis)
  • peper en zout (voor de hachis)
  • 1 kg bloemige aardappelen (voor de hachis)
  • 2 eierdooiers (voor de hachis)
  • nootmuskaat (voor de hachis)
  • 2 sjalotten, gesnipperd (voor de hachis)
  • 100 g schapenkaas (voor de sla)
  • 1 tl saliepoeder (voor de sla)
  • peper en zout (voor de salade)
  • de geraspte schil en het sap van 1 biocitroen (voor de sla)
  • 3 el knoflookolie (voor de sla)
  • 1 el sesamzaad (voor de sla)
  • 2 el pompoenpitten (voor de sla)
  • 3 stronken roodlof (voor de sla)
  • 3 stronken witlof (voor de sla)
  • 100 g panko (voor de hachis)
  • 100 g oude kaas (bvb Oud Brugge), geraspt (voor de hachis)
  • 1 koolrabi (voor de hachis)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 55 min.

    1. Stoof de sjalotten, de knoflook en de geplukte tijm in 20 gram boter. Doe er het gehakt bij en laat meestoven. Kruid met peper en zout. Doe het gehakt in een zeef of vergiet en laat goed uitlekken.
    2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Duw de aardappelen door een roerzeef en roer er de eierdooiers en 80 gram boter door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    3. Schil de koolrabi en snijd hem in flinterdunne plakken met de mandoline. Meng de kaas met de panko.
    4. Verwarm de oven voor op 185 °C.
    5. Leg het gehakt in een ovenschaal en leg er de rauwe plakken koolrabi op. Verdeel de puree over de koolrabi. Strooi er de panko met kaas over. Zet de hachis 20 minuten in de voorverwarmde oven.
    6. Snijd het voetje van het witlof en het roodlof. Trek de blaadjes los. Rooster de pompoenpitten en het sesamzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Strooi ze over de salade.
    7. Werk de salade af met de knoflookolie, de citroenzeste, het citroensap, peper, zout en salie. Verkruimel er de schapenkaas over. Serveer de salade met de hachis parmentier.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Hachis parmentier winterB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    36 gr
    113,61 €/kg
    €4,09