Recept zoekresultatenGroenterisotto met verse geitenkaas
Delhaize logo
  • Groenterisotto met verse geitenkaas

Groenterisotto met verse geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Groenterisotto met verse geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sjalotten
  • 300 g rijst voor risotto
  • 1 dl witte wijn
  • 25 g fijne kruiden (diepgevroren)
  • 300 g groentemacedoine (diepgevroren)
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 l groentebouillon
  • 120 g geitenkaas Le Petit Rondin
  • 1 eetlepel boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Snij de sjalotten fijn en stoof ze in de boter met de groentemacedoine en het kruidentuiltje tot ze doorzichtig zijn geworden. Voeg de rijst toe en kook hem.
  2. Blus met witte wijn en laat die volledig verdampen.
  3. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst helemaal klaar is (ongeveer 20 min.).
  4. Verwijder het kruidentuiltje en meng de fijne kruiden onder de rijst. Verwarm.
  5. Voeg ten slotte de geitenkaas en nog wat fijne kruiden toe.

Kooktip

  • Verwarm de bouillon voor je hem bij de rijst giet, zodat de bereiding niet afkoelt en de risotto gelijkmatig kan garen.
  • Dit recept leent zich uitstekend om restjes rauwe of diepgevroren groente te verwerken. Varieer er op los!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 220; energie (kCal): 52; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): . Energie (kcal/portie): 311,58
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Groenterisotto met verse geitenkaas